Historiskt bildgalleri

Laddar ...

Här kan du bläddra bland SMHIs historiska hydrologiska bilder, som visar arbetet i den hydrologiska verksamheten sedan starten 1908. Fotografierna illustrerar platser och arbetsmoment som dokumenterats av SMHIs fältpersonal i början av 1900-talet. Originalen förvaras i SMHIs arkiv, och har digitaliserats för att lättare kunna tillgängliggöras för allmänheten. Galleriet för de hydrologiska bilderna är ett samarbete mellan Vattenwebb och SMHIs arkivfunktion, med förhoppning om att bilderna ska nå intresserade användare.

Bildgalleriet är en tjänst under uppbyggnad. Som användare bör du vara medveten om att informationen kring bilderna inte alltid är korrekt eller fullständig. Informationen bygger på de historiska anteckningar som arkiverats, tillsammans med bilderna. Vid scanningen av negativen har vissa bilder blivit spegelvända. SMHI välkomnar rättelser och du kan lämna eventuella synpunkter genom forumet, ”Tyck till” som finns tillgängligt i skärmens högerkant. Referera till en bild genom att ange negativnummer i din kommentar.

Bilderna har endast sorterats i avrinningsområden, övriga sökmöjligheter saknas eftersom stavning av ortnamn och platser ofta skiljer sig i de historiska anteckningarna. Du kan bläddra i bildgalleriet genom att först välja ett avrinningsområde i vänsterspalten och sedan scrolla genom de befintliga bilderna för det valda avrinningsområdet. Bilderna på denna webbplats är fria att användas enligt licensvillkoren. Vid publicering bör källa anges.